Sol Viggo Sigfridsson

Om Sol Viggo och hans vardag.

Så var det lördag igen!

Publicerad 2009-04-25 21:55:16 i Vardagshändelser,

Vi brukar ta oss en tur på lördagarna om det finns något kul evenemang.
Idag var det Orsa marknad och barnprylsförsäljning på skeer....fast mina päron tyckte det var tråkiga saker. Jag gillade att titta på karusellerna iallafall.
Vi var in på leksaksaffären i Orsa....såg en "liten" grej jag ville ha. Men tyvärr fick jag inte den :-(
Sen på em kom moster Madde o Halvar, då var vi till loppis på Aspvägen så moster kunde köpa på sig lite skrot ;-)
Sen kom det mera främmande...Rickard, Ramona o Nova.

Vi var och lekte i sanden.Så hade ju mina päron köpt ett lektält som såg ut som en borg som vi lekte i. Det var jättekul!Vi var så till oss och spralliga så vi välte tältet.Och hela tiden medans vi lekte så var det en allvarlig liten gubbe som stirrade på oss....
Halvar tror ni kanske då jag avslöjat att han varit här idag..men nej.
Utan Jr Fredrik Reinfeldt tror jag att det var ;-)Hihihihi....

Går lite långt mellan varven mellan inläggen.

Publicerad 2009-04-22 21:57:14 i Vardagshändelser,

Men morsan har ju börjat jobba så det är hennes fel.

I helgen var vi till Borlänge o shoppade. Päronen slog på stort. Ny matstol och barnvagn, 2 traktorer, en liten pool till sommaren och så slutligen lite kläder så klart.

Gillar min nya stol och pappa sa att jag skulle göra tummen upp.
Men det är ju ett problem dårå...vilket finger är tummen?!!O här är en träskrinda som pappa hade monterat ihop medans jag sov så jag blev glatt överraskad på morgonen.
Den skickade farmor med pengar att köpa för hon sa att då kunde jag ta med mig all min packning i den när jag skall vara hos henne..

Jag "kollar" in däcken! Klart godkända!Fick även kritor och en stor rulle ritpapper så jag skulle få utlopp för min kreativa ådra.


Och fastän jag fick så mycket så var detta det roligaste att leka med tyckte jag.....

Måndagens bus:Men päronen hade ju tömt den så jag kammade noll. Attans!

Dadadadadadadadadada...BATMAN!!!

Publicerad 2009-04-13 21:36:04 i Vardagshändelser,

Haft en "lugn" dag idag. Bara varit hemma. Det var så tråkigt väder, men på eftermiddagen blev det lite uppehåll så jag kunde gå ut en sväng.

På kvällen fick jag bada och sätta på mig min snygga batman-pyjamas.Snygg va?!!

Batman hjälper till att sortera posten.Och batman poserar som en liten playboyObservera leksakerna i bakgrunden som jag har fullt sjå att dra fram så att mina päron har något att göra när jag lagt mig...om de inte hade städningen så hade de ju haft så tråkigt ;-)

Påskhelgen är snart över.

Publicerad 2009-04-12 22:10:39 i Vardagshändelser,

Jag har myst med mina päron över påsken.

I torsdags var vi bara hemma...(ja vi var ju ute en stund och den där incidenten med skitstövlarna och en skrapad näsa inträffade). Mamma var snäll och stannade hemma hos mig fastän hon egentligen skulle vara på Blåkulla.
På fredagen så for vi till lekkompaniet med Rickard, Ramona och Nova. Tyvärr tjorvade kameran så det blev inga bra bilder därifrån...men det lär väl bli flera tillfällen :-)

Igår på påskaftonen var vi till Venjan och åt trerättersmiddag.  Vi var först ute på en tur runt kroken och jag visades upp för några damer efter vägen...det var en riktig "Eriksgata" jag var ute på.
När vi kom hem hade morfar startat traktorn. WOW säger jag bara!!! Det var så intressant  men mina päron satte mig i bilen för att skjutsa hem tant Ester. Men traktorn var igång när vi kom hem så jag hann se lite mera. Kanske att jag får åka med någon gång. Bäst att jag tar med mina hörselkåpor nästa gång.

Idag var vi på lekplatsen där det finns en bebisgunga. Tyvärr finns det ingen sådan på lekplatsen hos mig.Vägrar avslöja med en min om vad jag tycker om att gunga.
Låter päronen gissa om jag tycker det är kul.
Men det var visst kul för jag vägrade låta mig lyftas ur.

Sen frågade päronen om jag ville leka med likadana leksaker som de hade när de var små?
Ja visst tänkte jag.Men det var ju kul! Sen skulle jag plocka upp varje kotte och sten jag såg på vägen hem.Nej Kajsa! det är MINA kottar!

Ja det ju en dag kvar av påsken så det skall bli spännande att se vad det blir i morgon.

Jag o mina små äventyr.

Publicerad 2009-04-09 14:27:05 i Vardagshändelser,

Jag o pappa har varit och hälsat på pappas moster i Våmhus. Där fanns det mycket roliga leksaker.


Ute på gården hade de också något kul....Viggo - Björntämjaren! ;-)

Det har ju varit så fint väder så jag o pappa har varit ute flera timmar per dag. Jag går runt och petar med mina småspadar lite här och där.
Och så börjar ju lekplatsen tina fram.
Vilken tur jag har som bor brevid lekplatsen....det finns ju en rutschkana där.
Jag ÄLSKAR att åka rutschkana.
Och så brukar jag få var med om något traumatiskt när jag är hemma själv med pappa och han skall gå på toa och göra nr 2.Jag får helt enkelt följa med...läser tidningen och har en flugsmälla så jag kan vifta bort alla flugor som dras till lukten.
Mamma tycker synd om mig som måste vara med pappa på toa i denna stanken...det brukar ju inte gå att gå in på toa under minst en halvtimme efter att pappa gjort nr 2 utan att få andningsbesvär.Idag var det regnväder men jag ville ut ändå. Päronen krängde på mig ett regnställ och gummistövlar.
Men jag gillar inte mina gummistövlar. Hårda och svåra att gå i.....man skall nog inte köpa skor till barn på ÖB.Sen snubblade jag och skarpade näsan så det kom blod :-(Så fick jag byta till bättre skor....för jag ville ju ut och leka med mina nya spade och kratta som jag fått av farmor.
Oj vad är detta? Måste undersöka....
Nej det var inget särskilt. Nu går vi och undersöker nått annat.Nu ser vi fram emot en påsk med fint väder så vi kan vara ute hela dagarna och leka!

Det går bra!

Publicerad 2009-04-03 22:08:24 i Vardagshändelser,

Pappa sköter sig exemplariskt, han lyder minsta lilla vink från mig!

Som alla märkt har det ju varit toppenväder de senaste dagarna, man har kunnat vara ute länge....så pappa och jag har varit ute hela dagarna nästan.
Jag har massa "sandlåde-grejer" i förrådet som jag har och leker med i snön och i gruset i väntan på att sandlådan skall tina fram. Det finns så mycket roligt ute så jag vill bara vara ute hela tiden. Det är grus och isbitar att leka med. Andra barn som leker och cyklar. Vattenbrunnar med galler på som man kan titta ned i......ja det finns massor med spännande saker därute.
Oj, vad är det här....?
Vassego pappa!

Om

Min profilbild

Viggo Sigfridsson

Snygg kille

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela